keskiviikko 30. joulukuuta 2009

ONKELMIA !

Ollu vähä onkelmia. Joko kansainvälisissä linkkiyhteyksissä, tai sitten tietsikan takana olevan johtonipun kanssa. Sainpas ison pääni sinne rakoseen, sinne koneen taakse. Sitten vaan pikku purasu ja niin oltiin avaruudessa sinkoilevien bittien ulottumattomissa!!! "Nörtti-Juuso" Tampereen Hervannasta anto Vaarille vähän neuvoja. Ja tässä sitä taas roikutaan langoilla, kuin kottaraiset syksyllä.
Joulua vietettiin Mummun ja Vaarin kanssa täällä kotona. Pukki toi lahjat salaa olkkariin. Melkein joka paketissa koreili nimi HELMI ! JEE! Mä oon varmaan ollu aika kiltti. Ainakin pukin mielestä.
Tapanina piipahdettiin Ylöjärvellä tapaamassa mun ihmissisaruksiani Roopea, Mikkoa ja Sannaa. Sekä heidän lapsiaan VILIÄ, NIKOA, INKAA ja TOPIA. Mää vähän funtsin tätä perhejuttua. Hokasin siinä funtsiessa, että määhän oonkin Vilille, Nikolle, Inkalle ja Topille täti. JEE! JEE! Olen HELMI-täti! Melkein 3 kk. Aikas pienenä voi pikkumäykkykin päästä tädiksi.
Yksi joulun hienoimmista lahjoista tuli ulos takapihalle. PALJON LUNTA! Ei voi olla mitään parempaa, kuin pehmeä valkoinen lumi! Paitsi vaarin tyyny.
Mummu oli yhtenä iltana niin hempeällä päällä, että pyysi Vaaria ottamaan minut heidän väliinsä ihmissänkyyn nukkumaan. AIVAN IHANA PAIKKA!!! Sai ensin unta odotellessa näykkiä Mummua ja Vaaria. Sitten kun alkoi ramasemaan sai heittäytyä selälleen pitkin pituuttaan Vaarin tyynylle. Jalat taivasta kohti, niinkun Pispalan likoilla. En tiedä mitä se tarkoittaa, mutta niin Vaari Mummulle aamulla sanoi. Ja valitteli kipeitä niskojaan, kun ei koko yönä ollut tyynyä!!!
Laitanpa teille huomenna niitä takapihan kuvia. Niitä, joissa on paljon lunta ja kaikkia minun lumikäytäviäni. Tosi nastaa!

TÄNÄÄN SE SITTEN TAPAHTUI !

Mörköperältä lähdön jälkeen näin ensimmäisen vieraan koiran! Tai oikeastaan kaksi.
Mentiin semmoseen ihan uuteen paikkaan. Siellä haisi koirille. Siellä otettiin sellainen vuoronumero ja sitten istuttiin odottamaan. Vieressä oli sellainen PAAALJOON mua isompi koira. Vaari sano mulle jälkeenpäin, että se oli terrieri. Semmonen sakemanni. Sakemannin isäntä kertoi Vaarille, että ollaan saatu jo yksi tappo aikaan, vaikka elokuussa tuli vasta vuosi täyteen. Vaari kysyi mikä oli saalis. Kuulemma joku supi. Vaari sano mulle kotona, että tais olla se sakemanni joku kaupunkilaispiski. Kun ei ollu enenpää saalista tohon ikään. Kalmarin Vanha Risto, se mukava mettämies joka haisee kaikkein parhaimmalle, kerto Vaarille, että heidän porukassa on semmonen karkeakarvainen mäykky, joka on ottanut neljä supia ja kolme kettua. Ikää on vasta vajaa vuosi! Onneksi olen oikeata rotua. Vaikkakin haluavat minusta sohvaperunan!
Toisella puolella oli semmonen pikku rääpäle kuljetuskaukalossa. Ja se sano miauuu! Vaari kertoi kotona, että se oli joku Siiamilainen. Kyllä ne MaMut on jo näköjään tännekin asti levinneet!
Vaari sano, että onneksi se leikattiin. Eivät kuulemma pääse lisääntymään!

Sitten tuli meidän vuoro. Kaikki puhuvat jostain eläinlääkäristä. Onneksi ei menty lääkäriin! Vaari sanoi että mennäänpä katsomaan tota Ikkalan Mattia. Se oli varmaan Vaarin vanha tuttu. Vaari esitteli minut Matille Ritilän uutena yövahtina. OOH! Tullu varmaan ylennys tietämättäni. Matti oli kyllä rohkea mies. Ei yhtään pelännyt minua. Tai ei ainakaan näyttänyt sitä ulospäin!
Sitten se katseli mun hampaat, kynnet, silmät, korvat ja pisti jollain neulalla mua lapaluuhun! Kerran vinkasin, mutta unohdin koko homman samantien. Sano Vaarille jotain mun silmistäni ja antoi semmosen tippapullon mukaan. Mummu laittaa semmosta nestettä mun silmiin neljä kertaa päivässä. Ei se satu yhtään. Osaan olla jo reipas tyttö. Tai täti, ihan kuinka vaan!
Matin kaveri, semmonen tyttö siellä pöydän takana sanoi Vaarille, että rokotus saattaa tehdä Helmistä väsyneen. Vaari oli kyllä illalla sitä mieltä, että Helmille on tullut väärää ainetta. Varmaankin ilokaasua. Kuunteli jonkun asiakkaan kanssa alakerrassa vintiltä kuuluvia ääniä. Asiakas ei ollut uskonut, että se vintiltä kuuluva jyminä ja pauke lähtee kolme ja puoli kiloa painavasta, iloisesta mäyräkoirasta. Ihme tyyppi! Ei varmaan sällillä oo kotona parkettilattiaa ja kahta paria puukenkiä. JUNTTI!!! Varmaan Pylkönmäeltä. Niillä on vaan niitä pystykorvia ja ajokoiria. Niitä kauko-ohjattavia antenniselkiä!!!

Vaika Mummulla ja Vaarilla on alakerrassa kiirettä. Käyvät he minua katsomassa vähän liiankin usein! Välillä on jäänyt aarrekaapin (vaatekaapin) ovi auki ja en saa suorittaa valitsemaani tuhoamistehtävää loppuun.
Olen myös oppinut helpottamaan uloskäyntiäni. OSAAN tulla rappuset yläkertaan juosten ylös!!!! Enään ei tarvita mitään MUMMO-HIIABBIA !!!
Nyt kuului tuttu ja aaiiivaaan ihana ääni. Semmoinen valkoinen, huriseva laatikko keittiössä sanoi PLING!. Sieltä tulee aina jotain herkkua. HUOMISIIN RAKKAAT YSTÄVÄT !!!! Varokaahan ylimääräistä paukuttelua !!!!

PS. Ihmisveljelleni Roopelle karvaisen sylin täydeltä TERKKUJA !!!!!
On reppana kaivannut minun blogiani, kun ei tiennyt olemassa olevista onkelmista mitään! Lämpöiset hauvapusut myös Mummun ja Vaarin miniälle Marjaanalle!!!

1 kommentti:

  1. Kyllä täällä Mörköperälläkin ollaan ihmetelty mihin niin sananvalmis Helmi on kadonnut.
    Sulle on tonne íhailijakerhoon ilmestynyt
    joku Penamäyris, joku juntti vissiin.
    Älä usko punasiin mäyriksiin. Muista millanen
    oli Mörköperän Shcumakkeri.Vihanen kuin
    ampianen. Se onkin Pöhkö-Shcumi!
    Meillä täällä (ei meillä) on kovat bileet aina
    uunna vuonna. Meille kaikille on haettu tabuja ettei oltasi niin vauhkona. Ampuvat
    kuin Turkin sodassa.Pete-Setä varsinkin saa
    aika tujauksen jo ennen yhdeksää.
    Eipä muuta kuin Oikein Hyvää Uutta Vuotta
    Helmi&Porukat, ja paljon uusia ihania
    hajuja! Toivoo Mette-Mamma

    VastaaPoista