tiistai 1. joulukuuta 2009

Kellokallepäivä

MUR MUR! Muistattehan, kummisetä ja kummitäti kävivät minua eilen illalla katsomassa. Kyllä oli aamulla pää kipeänä. Minulla. Ei Vaarilla! Täyty vähän näyttää ja spurttailla takapihalla. Kaks kertaa löin pääni Audin pakoputkeen ja kerran takapihalla seisovan soppatykin akseliin! Kyllä kuulemma vaarilla ja kummisedälläkin on joskus ollut pää kipeänä. Kuulemma jostain sopasta. Ihan niinkun olis tykillä ammuttu!
4.00 havahduin jonkun liikkumiseen. Laumanjohtaja ei ollut sängyssä. Sipsuttelin olohuoneeseen Keski-Suomalaisen päälle ja siinä lorotellessani totesin, että laumanjohtajan tupakkatakki ei ollut paikallaan sohvan päädyssa roikkumassa. Oli varmaan parvekkeella. Huomasin toisenkin asian. Vielä mielenkiintoisemman. Liukupeiliovi eteisen vaatenaulakon edessä oli auki. Ja mitä siellä olikaan. Kenkiä lähes yhtä paljon, kuin Filippiinien edesmenneen presidentin puolisolla. Ainakin näin pikkumäykyn mielestä! JEE JEE JEE ja VUH VUH ! Sinne ja heti! Aarre löytyi. Olin sen paikallistanut aikaisemmilla pikavisiiteilläni ko. paikkaan. Laumanjohtaja oli lopettanut ne visiitit lyhyeen. Nyt se oli hampaissani. Rupesin tekemään siitä selvää pikku hampaillani. Valkoinen. Nahkaa. Naisten avokas. Maku taivaallinen. Täähän oli niinkuin olisi viiniä arvostellut. Parvekkeen ovi kävi. Laumanjohtaja seisoi vieressä. Kaappasi syliinsä ja vei Mummun peiton alle nukkumaan. Mikäs siellä oli maatessa. Sanoisin vieruskaverista seuraavaa. Lämmin. Pehmeä. Täyteläinen. Hyvä siinä oli ottaa aamuyöpäikkärit! Mummo nousi 5.00. Minä tyttö vielä vetkuttelin vähän aikaa. 6.00 Mummo oli kattanut aamupalan. Nappuloita ja kananmunan puolikas.
Sen jälkeen ulos pissalle ja kakalle. Takaisin sisälle valkoisen avokkaan kimppuun. Vaari kävi ylhäällä ja sanoi Mummulle. "Tosi fiksu pikkumäykky meillä. Kaikkien kenkien joukosta valitsi Merjan (Mummun sisko) tänne unohtaman kengän." Sori Merja! Kyllä vähän hävetti saada tänään sulta postipaketti. Kiitos! Se koirien suklaajoulukalenteri on aivan mahtava!!!! Avattujen luukkujen mukaan meillä on jouluaatto lauantaina! 6.15 Aamupäikkäreille omaan petiin. Näitteks kuvan. Vielä kun saisi pitsiröyhelöitä siihen ympärille. Vaaleanpunaisia tietenkin. Kiitos! 7.00 heräsin. Ulos pissalle. 7.20 omalle pedille aamupäikkäreiden vaihe 2. 8.45 Vaari tuli hakemaan alas hommiin ja kehui, kun olin pissinyt sanomalehdelle! Edustushommia. Kivijärviläiset (ne punakeltapukuiset) kävivät. Halittiin ja pusittiin. Vielä ulos pissille ja 9.35 yläkertaan aamupäiväpäikkäreille! 10.50 heräsin. Tarkastuskierros kahvilassa. Forssan Betonin poikien kanssa paiskattiin tassua. 11.20 ruoka ja pientä lepäilyä. 11.50 kahvilan sohvalle hommiin. Nukahdin keskipäiväpäikkäreille kuitenkin 12.00. 14.05 heräsin. Syömään ja leikkimään. 14.40 nahkasohvalle kahvilaan iltapäiväpäikkäreille. Herättyäni ulos pissalle ja kakalle.
Nyt selvisi pikkumäykyllekin se, mikä on kellokalle. Sehän on laumanjohtaja kynä ja vihko kädessä. Seuraa perässä, kuin ajokoiranpentu. Miten niin ajokoiran? Miksei mäykynpentu. Mäykynpentu ei seuraa. Ellei tahdo. Se on tottunut kulkemaan omia polkujaan! Tähän välii vois panna kuvan siitä laumanjohtajan tupakkatakista. Se ei ole mikään brittiherrojen pikkutakki, vaan ihanalle haiseva pesemätön fleecepusakka.

1 kommentti:

  1. No Helmi,älä huoli.Lähettäessäni en vielä tiennyt sun kepposistasi,mur:(
    T: se Merja-täti

    VastaaPoista