sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Juhlapäivä !




Tänään sitä sitten vietettiin. Jotkut puhuvat isänpäivästä, mutta Koiramäen ajastaika kertoo kylläkin tänään olevan Laumanjohtajanpäivä. Onneks toi siskoplikka Mimmi hokas sen jo eilen. Osattiin tänään sitten muistaa laumanjohtajaa heti aamusta. Ruvettiin molemmat pyytään pihalle vähän ennen kuutta. Mitäpä Laumanjohtaja ei meidän takia tekisi. Tossut jalkaan ja alakertaan päästään plikat pihalle. Koitti toi uus missi siinä vähän rappusissa etuillakin, mutta ei se ulkonäkö, vaan voima mikä ratkaisee! Olin ekana ulkona. Sieltä sitten takasin nukkumaan. Paitti Laumanjohtaja. Mää nukuin sen sängyllä ja toi uus Kolkanlahden missi sen tyynyllä. Äänistä päätellen rupes keitteleen ittelleen kahvia. Me vaan akkaporukalla Mummun kanssa katteltiin kauneusunia. Paitti Mimmi. Se on omasta ja tuomareiden mielestä ihan riittävän kaunis.
Laumanjohtaja järjesti meille yllätyksen. Se vei koko meidän porukan ulos syömään!
Julmien Lammien nuotiopaikalle. Kyllähän se meille passas. Kaksi kilometriä umpihankea ja tulet palamaan. Ei me Mimmin kanssa paljon ehditty tulilla istumaan. Koskematon hanki veti puoleensa. Tai ei ihan koskematon. Olihan siellä kulkenut kärppiä ja lumikoita. Myös yksi hirvi oli lähtenyt aivan meidän edestä karkuun! Ei me vaan ymmärretty niitten isojen jälkien päälle mitään. Paljon mielnkiintosempia on sellaiset jäljet, jotka päättyvät jonkun mättään alle!
Terveisiä saunasta! Käytiin tässä välissä vähän löylyttelemässä Mummun ja Laumanjohtajan kanssa. Se on meidän mielipuuhaa!
Mutta siellä Julmien Lammien nuotiopaikalla nautittiin oikein Laumanjohtajapäivän menu. Ryynimakkaraa, chilituorejuusto-Wilhelmiä ja lihapiirakoita. Päälle ryypättiin kuumaa mehua. Tai siis Mummu ja Laumanjohtaja ryyppäs. Laitanpa tohon mukaan muutaman foton, niin voitte kateellisina katsella, kuinka upea päivä tänään Saarijärven korvessa oli!
Rakkauvella Teitin kaikkien Helmi-neiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti